Recept: zelf vegetarische lasagne maken (Lidl pakket)

Ik zal dit recept beginnen met te zeggen dat het de lekkerste lasagne is die ik heb gehad. Het kan namelijk nogal verschillen. In restaurants of cafe’s is het vaak zo vet dat je de olie er bovenop ziet liggen. Kant-en-klare lasagnes bevatten vaak vlees en zelf een lasagne vanaf het begin maken is nogal een gedoe. Daarom deze mooie middenweg: een pakket van de Lidl, waar de sausbasis en de bladen al in zitten. Je kunt het zo (on)gezond maken als je zelf wil én het is natuurlijk mogelijk om een vega variant te maken!

vegalasagne5

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen?

  • Kania Italiaanse Lasagne van de Lidl
  • 400 ml Melk
  • 250 ml water
  • 100 gram champignons
  • Halve courgette
  • 140 gram ananas uit blik
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • Eventueel kaas naar smaak
  • Eventueel knoflookpoeder naar smaak
  • Eventueel uipoeder naar smaak
  • Scheutje olijfolie

vegalasagne1

De bereiding

Vergeet niet om op tijd de oven voor te verwarmen op 200 graden.

Eigenlijk is het erg simpel. Een groot deel van de uitleg staat op de verpakking van de lasagne, maar ik zal het kort beschrijven. Eerst snijd je de courgette in kleine stukjes (zie de foto hieronder). Daarna bak je deze meteen met wat olie in een wokpan. Daarna snijd je de ananas en de champignon in kleine stukjes. Deze kunnen als de courgette iets gekleurd is, ook in de pan. Als laatste voeg je het vegetarische gehakt toe. Vervolgens meng je in een maatbeker de melk, het water en de sausmix en eventueel wat kruiden zoals uipoeder en knoflookpoeder. Deze kunnen bij de groenten en het gehakt. Dit laat je een aantal minuten koken, waardoor de saus wat dikker wordt.

Als je de ovenschaal hebt ingevet met wat olie, is het tijd om te stapelen. Eerst een laagje saus, daarna lasagnebladen, daarna weer saus, enzovoorts. Je eindigt met een laag saus. Daaroverheen kan kaas naar smaak toegevoegd worden. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om helemaal geen kaas over de lasagne heen te doen.

vegalasagne2vegalasagne3

Daarna moet de lasagne ongeveer drie kwartier in de oven. Zoals je ziet heb ik hier twee kleine schaaltjes gebruikt, in plaats van één grote schaal. Dat kan natuurlijk ook. De lasagne is heel erg lekker en misschien wel nét iets gezonder dan lasagne uit een pakje (vooral als je er een iets minder dikke laag kaas op doet). Het zit vol met smaak, maar is niet te vet. Echt een aanrader dus!

vegalasagne4vegalasagne6

Succes en eet smakelijk!

Leave a Comment