Ui vervangen door uienpoeder en andersom

In veel van de recepten op vegakeuken.com wordt uienpoeder gebruikt. Soms vragen lezers hoe je dit kan vervangen door verse ui. Hier is het antwoord op die vraag!

Sommigen vinden dat verse ui lekkerder is, sommigen merken het verschil haast niet. Wat wel een groot verschil maakt, is de hoeveelheid moeite. Ui snijden is waarschijnlijk van niemand een hobby. Je ogen gaan er van tranen en je handen ruiken erna nog lang naar ui.

Vandaar dat ik altijd uienpoeder gebruik. Puur om het gemak. Ik zou het aan iedereen aanraden.

onion-slice-knife-food-37912.jpeg

Heb je meestal verse ui in huis en vind je dit ook prettiger om te gebruiken? Dan is het bij het gebruik van mijn recepten goed om te weten wat nu de verhouding tussen poeder en vers is. Want je kun uienpoeder prima vervangen door verse ui, bij al mijn recepten.

1 eetlepel poeder = 210 gram ui (3 uien)

1 theelepel poeder = 70 gram ui (= 1 ui)

Het was verrassend lastig om deze verhouding op internet te vinden. Natuurlijk verschilt het ook hoe groot de ui is, hoe groot je lepels zijn en wat er in de rest van het gerecht zit. Voeg altijd toe naar smaak en proef tussendoor. Zo kun je jouw perfecte hoeveelheid uitkiezen. Want de één houdt van een sterke smaak, de ander juist niet. Pas gerechten aan, naar hoe jij het lekker vindt. Het gaat minder vaak fout dan je denkt!

Bekijk hetzelfde artikel voor knoflook en knoflookpoeder: Knoflook vervangen door knoflookpoeder en andersom

 

1 Comments

Leave a Comment