Recept: vegetarische risotto met spinazie en tomaat

Risotto is mijn favoriete maaltijd om te maken. Niet alleen omdat het heerlijk is, maar ook omdat het vrij eenvoudig is om te maken. Natuurlijk heb je kant-en-klare risotto pakketten bij de supermarkt, maar ik vind het het allerfijnst om zo’n vegetarische risotto helemaal ‘from scratch’ te maken.

Wat heb je nodig voor twee personen? 

  • 150 gram ongekookte risottorijst
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram spinazie
  • Ui* naar maak (hier is 1 ui gebruikt)
  • 1 vleesvervanger
  • Scheut olijfolie
  • Peper naar smaak

*Zo kun je verse ui vervangen door uienpoeder

risottospinazietomaat

De bereiding

  1. Maak een bouillon van 450 milliliter water en het halve groentebouillonblokje
  2. Neem een koekenpan of wokpan en doe hier wat olijfolie in
  3. Zet het vuur aan
  4. Weeg de risotto of en doe dit bij de olijfolie in de pan
  5. Wacht tot de risotto glazig / doorzichtig wordt
  6. Giet daarna steeds ongeveer 150 liter bouillon bij de risotto en wacht tot de risottorijst al het water heeft opgenomen, voordat je er nieuwe bouillon bij doet
  7. Snijd ondertussen de groenten (tomaten en ui)
  8. Als de risotto genoeg water heeft opgenomen (je kunt het beste even proeven of het goed is), doe je de groenten (tomaten, ui en spinazie) erbij
  9. Roer dit ongeveer 5 minuten lang door elkaar, zodat de groenten een beetje slinken
  10. Voeg peper toe naar smaak
  11. Bak de vleesvervangers in een aparte pan

En dat was het! Erg simpel om te maken en nog gezond ook. Eet smakelijk!

risottospinazietomaat2risottospinazietomaat3

Leave a Comment