Door deze video werd ik vegetariër

Na lang zoeken heb ik hem eindelijk terug kunnen vinden: de video die mij deed besluiten om vegetariër te worden. Inmiddels is het bijna vier jaar geleden, maar het filmpje raakt me nog steeds. Ik heb hem net weer gekeken en ik kreeg er meteen weer een naar gevoel van. Ook denk ik telkens aan deze video als ik het nummer hoor wat je op de achtergrond hoort.

Het aparte is dat het niet eens zulke afschuwelijke beelden zijn, die je ook genoeg kan vinden op YouTube. Ja, sommige beelden zijn naar, maar het is niet 10 minuten lang kijken naar een bloedbad. De video duurt trouwens maar drie minuten, maar maakt toch impact. Ze besteden niet alleen aandacht aan de zielige dieren, maar ook aan andere aspecten, zoals het milieu.

Waarom besloot ik dit op te zoeken toendertijd? Het was eigenlijk een ingeving die heel plotseling kwam. Ineens wilde ik geen vlees meer eten. Precies zoals ik ben. Als ik een idee heb, gooi ik meteen radicaal alles om. Kan soms z’n nadelen hebben, maar deze keer heeft het positief uitgepakt. Eigenlijk wilde ik eerst langzaam afbouwen (grotendeels om m’n familie niet te shockeren), maar eigenlijk ben ik sindsdien meteen gestopt met vlees eten. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van. Het heeft mijn leven eerder verrijkt. Het voelt goed om iets goeds te doen voor de dieren en de wereld.

Dit is de video:

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen: vragen die vegetariërs vaak krijgen

Leave a Comment