Verse gember vervangen door gemberpoeder en andersom

Mijn artikel over ‘verse ui vervangen door uienpoeder‘ en ‘knoflook vervangen door knoflookpoeder‘ zijn een groot succes op deze website. Ze worden het meest van allemaal bekeken. Vandaar een volgende: gember!

Wat een groot verschil maakt, is de hoeveelheid moeite. Een gember snijden of raspen is nog best een gedoe.

Heb je meestal verse gember in huis en vind je dit ook prettiger om te gebruiken? Of heb je dat juist bij poeder? Dan is het bij het gebruik van recepten goed om te weten wat nu de verhouding tussen poeder en vers is. Want je kunt verse gember prima vervangen door gemberpoeder, en natuurlijk juist andersom.

Op internet kwam ik twee verschillende antwoorden tegen:

2 cm verse gemberwortel = 1 tl gemberpoeder

1 cm verse gemberwortel = 1 tl gemberpoeder

Dus gemiddeld genomen: 1,5 cm gemberwortel= 1 theelepel gemberpoeder.

Natuurlijk verschilt het ook hoe dik de wortel is, hoe groot je lepels zijn en wat er in de rest van het gerecht zit. Voeg altijd toe naar smaak en proef tussendoor. Zo kun je jouw perfecte hoeveelheid uitkiezen. Want de één houdt van een sterke smaak, de ander juist niet. Pas gerechten aan, naar hoe jij het lekker vindt. Het gaat minder vaak fout dan je denkt!

Bekijk hier de andere blogs: Ui vervangen door uienpoeder en andersom en Knoflook vervangen door knoflookpoeder en andersom 

 

Bronnen

www.aziatische-ingredienten.nl/gember/

www.startpagina.nl/v/eten-drinken/koken/vraag/387265/verhoudingen-aantal-theelepels-gelijk-verschillende/

Leave a Comment