Recept: simpele quinoa salade

Soms worden die boterhammen tussen de middag een beetje saai en is een salade een leuker idee. Hiervoor kun je verschillende ingrediënten gebruiken: sla, couscous, bulgur. Ik had zelf nog nooit quinoa geprobeerd en daar ga ik dus nu een gezonde salade mee proberen te maken. Quinoa is een bron van eiwit, koper en magnesium. Verder bevat het vezels, vitamines en ijzer. Ook is het glutenvrij. Kijk mee om er achter te komen hoe ik deze simpele quinoa salade maak!

quinoametgroente2quinoametgroente6

Wat heb je nodig voor één persoon?
♣ 1/3 zak quinoa van zonnatura
♣ 1 tomaat
♣ Stuk kommer zo groot als één tomaat
♣ Halve paprika
♣ Peper en zout

quinoametgroente3quinoametgroente4

Hoe je de quinoa moet koken staat op de verpakking uitgelegd.

Even de groenten in kleine stukjes snijden en dan kan de quinoa er doorheen. Als laatste voeg je nog wat peper en zout naar smaak toe. Even roeren en de gezonde lunch is klaar. Ik vond zelf dat de quinoa niet erg veel smaak had. Je zou er een (pittig) sausje of feta doorheen kunnen doen. Ook kun je experimenteren met verschillende kruiden. Zo krijgt de salade iets meer smaak.

quinoametgroente1

Een super simpele en gezonde lunch. Het is binnen no time af en kan gemakkelijk meegenomen worden voor onderweg. Quinoa is namelijk zowel warm als koud goed te eten.

Wat is jouw favoriete lunch? 

Leave a Comment