Recept: rijst met champignonsaus en groene groenten

Ik scrolde laatst door de rijstrecepten die ik tot nu heb geschreven en het waren vrijwel alleen maar risotto’s en curry’s. Geen ‘normaal’ rijstgerecht te bekennen. Gelukkig kreeg ik een receptje van mijn zus doorgestuurd, waarvan ik dit heb gemaakt: rijst met champignonsaus en groene groenten. De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Wat heb je nodig voor 3 personen?

  • 230 gram ongekookte Basmati rijst
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • 80 gram champignons
  • Pakje, 300 ml, champignonsaus (deze is van Knorr)
  • Theelepel oregano (naar smaak meer of minder)
  • 1/2 theelepel peper (naar smaak meer of minder)
  • Snufje knoflookpoeder

De bereiding

  1. Kook de rijst en sperziebonen in aparte pannen voor 15 minuten.
  2. Bestrooi de courgette met oregano en bak dit goudbruin.
  3. Bak de champignon mee en voeg ook de knoflookpoeder tegelijk toe.
  4. Haal de rijst na de 15 minuten van het vuur en voeg de champignonsaus er aan toe.
  5. Meng deze saus door de rijst en laat 10 minuten staan met deksel op de pan.
  6. Voeg de peper aan het rijstmengsel toe en schep door.
  7. Voeg ook de gebakken courgette, champignon en sperziebonen toe.
  8. Snijd de avocado in stukjes en gebruik dit als topping.
  9. Eet smakelijk!

Leave a Comment