Ovenschotel met krieltjes en groenten

Een ovenschotel maken doe ik eigenlijk niet zo vaak. Op de een of andere manier heb ik altijd het idee dat het veel moeite kost, terwijl dat achteraf gezien meevalt. Meestal als mijn moeder langskomt, maken ze samen een ovenschotel. Ook deze keer hebben we weer ons best gedaan. En ik moet zeggen, hij was goed gelukt. Dus vandaag een gezonde vegetarische ovenschotel met krieltjes, groenten en meer!

Wat heb je nodig voor 3 personen?

  • 600 gram krieltjes
  • Hele courgette
  • Klein potje erwten (230 gram uitgelekt)
  • 80 gram champignons
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Eetlepel oregano
  • Olie of bakboter
  • Zout en peper naar smaak

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de krieltjes gaar in een koekenpan (zie verpakking voor het aantal minuten).
  • Snijd de courgette in blokjes en bak deze mee tot goudbruin (ca. 6 minuten).
  • Bak ook de champignon mee (ca. 5 minuten).
  • Giet de doperwten af en bak deze alleen mee om ze op te warmen (ca. 2 minuten).
  • Voeg te slotte de oregano aan het mengsel toe.
  • Doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Meng nu de eieren met de crème fraîche in een kommetje.
  • Giet deze mix over de krieltjes/groenten in de ovenschotel heen.
  • Strooi ten slotte kaas over het geheel.
  • Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Leave a Comment