Soms heb je zin in een groene maaltijd: lekker gezond en voedzaam. Dan is dit vegetarische rijstrecept perfect! Het is een basmati rijst met sperziebonen, champignons en meer. In het recept zitten genoeg vezels, vitaminen en mineralen om het een volwaardige vega maaltijd te noemen.
Dit recept voor rijst met sperziebonen, courgette, avocado en champignon is helemaal vegetarisch. Je kunt er een kant-en-klare champignonsaus aan toevoegen, maar deze kun je ook zelf maken. Voor beide keuzes staat een optie in het recept.

Basmati rijst met sperziebonen en champignon
Ingrediƫnten
- 300 gram basmati rijst
- 250 gram sperziebonen
- 1 courgette
- 2 avocado's
- 400 gram champignons
- 400 ml champignonsaus (van bijvoorbeeld Jumbo, of maak hem zelf)
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel versgemalen peper
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Kook de basmati rijst 15 minuten in kokend water. Voeg halverwege de sperziebonen toe zodat deze 7-8 minuten meekoken.
- Verhit de olijfolie in een wokpan of grote koekenpan.
- Snijd de courgette, champignons en knoflook.
- Bak de courgette, champignons en knoflook goudbruin op hoog vuur binnen een paar minuten.
- Voeg ook de champignonsaus, peper en oregano toe aan de gebakken groenten en laat het opwarmen.
- Giet de rijst en sperziebonen af en voeg dit aan de wokpan toe.
- Snijd de avocado in stukjes en gebruik dit als topping.
- De basmati rijst met sperziebonen en champignon is klaar! Eet smakelijk!
