Boerenkool bevat een hoop vitamines, mineralen (ijzer & magnesium) en antioxidanten. Genoeg redenen om het te eten dus! Bij boerenkool denk je waarschijnlijk aan stamppot. Maar wist je dat je rauwe boerenkool ook goed als salade kunt eten? Dit is een recept voor een boerenkoolsalade met tempeh, feta en avocado.
Boerenkool rauw eten?
Rauwe boerenkool als salade eten klinkt misschien nieuw, maar is echt ontzettend gezond! Bereid het op de goede manier en je hebt een heerlijke salade. Boerenkool heeft namelijk van zichzelf niet zo’n spannende smaak, maar daar valt wat aan te doen. Kleed hem goed aan, en je krijgt ook nog eens een hele hoop voedingsstoffen binnen die je niet wil missen: eiwitten, probiotica, vezels, vitaminen en mineralen. Met dit recept tover je jouw boerenkool om in een heerlijke en gezonde boerenkoolsalade.

Boerenkoolsalade met tempeh, feta en avocado
Ingrediënten
- 200 gram boerenkool
- 150 gram tempeh
- 10 cherrytomaten
- 1 avocado
- 75 gram feta
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snuf peper en zout
Instructies
- Snijd de cherrytomaten en avocado in stukjes.
- Snijd de tempeh ook in kleine stukken.
- Bak de boerenkool kort in de pan in olijfolie op hoog vuur met een snuf peper en zout.
- Doe dit in een bowl, samen met de cherrytomaten en avocado.
- Bak daarna de tempeh in olijfolie en sojasaus met eventueel wat andere kruiden zoals ui, knoflook of chilivlokken.
- Voeg ook de tempeh toe aan de bowl.
- Kruimel hier de feta overheen.
- Je boerenkoolsalade is klaar. Eet smakelijk!
