Voor een gezonde vegetarische couscous heb je niet veel nodig. Wat groenten en smaakmakers, en je hebt al een hele geschikte lunch of avondmaaltijd. Dit is een simpel en lekker recept voor een vega couscous met feta en gebakken groenten.
Couscous met feta en gebakken groenten
Gezonde vegetarische couscous met groenten en smaakmakers
Ingrediƫnten
- 400 gram volkoren couscous
- 2 bouillonblokjes
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 tenen knoflook
- 150 gram feta
- 1 blok tofu
- 1 snuf uienpoeder
- 1 snuf chillivlokken
- 1 snuf zout
- 1 snuf peper
Instructies
- Kook ongeveer een halve liter water en voeg de blokjes bouillon hieraan toe. Roer dit, zodat het een goede bouillon wordt.
- Doe de couscous in een grote kom.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon aan de couscous toe en schep om. Proef na 400 ml water of de couscous al goed is en voeg anders nog wat bouillon toe.
- Snijd de courgette, aubergine en knoflook in kleine stukjes en bak deze in een pan voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
- Snijd de tofu in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Wikkel deze in een theedoek en leg hier iets zwaars op voor ongeveer een kwartier. Als je minder tijd hebt is even duwen op de doek met tofu ook prima om het water eruit te krijgen.
- Bestrooi de tofu met uienpoeder, chilivlokken, zout en peper. Voeg deze in de pan toe aan de groenten en bak ongeveer 5 minuten mee op hoog vuur.
- Voeg de gebakken groenten en tofu toe aan de kom met couscous.
- Verkruimel ook de feta over de couscous met gebakken groenten.
- Eet smakelijk!
Notities
Tip: je kunt de tofu ook marineren. Maak bijvoorbeeld eenĀ spicy marinade met sojasaus en ketchup.
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken