Home » Recepten » Gezond bananenbrood zonder boter en suiker

Gezond bananenbrood zonder boter en suiker

Deel dit artikel

Inmiddels is bananenbrood niet meer weg te denken uit mijn wekelijkse gewoonten. Waar ik achter kom, is dat je met bananenbrood ontzettend veel kunt variëren! Met/zonder chocolade, boter/yoghurt als basis, focus op zoet/gezond. Dit keer ligt de focus op gezond. Het is een gezond bananenbrood zonder boter en zonder suiker. Dit kun je zonder schuldgevoel elke dag als lekkere snack eten! Door de bananen, vanille en pure chocolade is het alsnog een echte traktatie.

Verschil bananencake en bananenbrood

Eerst even wat meer info over of het recept nu een bananenbrood of een bananencake is. Deze termen worden namelijk vaak door elkaar gehaald. Bananencake is een zoete traktatie, en bananenbrood is een gezondere versie met eventueel pitten of zaden.

Ik heb het recept een bananenbrood genoemd, omdat hij geen suiker heeft en gezonde ingrediënten bevat. Door de chocolade, vanille en pure chocolade is hij wel lekker zoet en smeuiig, maar dat hoort een bananenbrood ook te zijn.

Bekijk ook mijn recept voor een simpel bananenbrood en bananenbrood zonder boter!

gezond bananenbrood zonder boter en suiker

Gezond bananenbrood zonder boter en suiker

Gezonde maar zoete/smeuiige bananencake!
Nog geen waarderingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Nagerecht
Porties 1 cake

Ingrediënten
 

  • 250 gram (tarwe)bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 snuf kaneel
  • 1 snuf zout
  • 100 ml yoghurt
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vloeibare vanille
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de schil van de bananen.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe aan een keukenmachine of mix het met een mixer.
  • Voeg het droge mengsel, de yoghurt, bananen, eieren en vanille bij elkaar en mix dit kort.
  • Snijd de pure chocolade in kleine stukken en roer dit met een lepel door het beslag heen.
  • Vet de vorm van de cake in met olijfolie en voeg het beslag toe.
  • Bak dit 50 minuten in de oven.
  • Het bananenbrood zonder boter is klaar. Eet smakelijk!

Notities

Tip! Wist je dat je je bananenbrood ook kan invriezen? Laat de bananencake eerst volledig afkoelen en snijd hem daarna in plakken. Verpak deze plakken in folie, diepvrieszakken, of bakjes zodat er geen lucht bij kan komen. Zo kun je hem maximaal drie maanden bewaren. Laat de plakken het op kamertemperatuur ontdooien. 
Trefwoord cake
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*