Een soepje kan nooit kwaad en eigenlijk is het ook heel simpel om te maken. Vaak zijn wat groenten, bouillon en smaakmakers al genoeg. Deze gezonde simpele vegetarische soep met erwten en champignon heb je binnen een kwartier op tafel gezet en is lekker als voorgerecht. Of als lunch met een broodje erbij.
Gezonde simpele vegetarische soep
Eenvoudige soep met groenten!
Ingrediënten
- 400 gram tuinerwten
- 400 gram champignon
- 2 tenen knoflook
- 1000 ml water
- 2 bouillonblokjes
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Pers de knoflook en snijd de champignon in kleine stukjes.
- Bak de knoflook, tuinerwten en champignon voor 5 minuten in olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
- Bewaar een deel hiervan (ongeveer 1/4) als garnering.
- Maak de bouillon (water + bouillonblokje) op het vuur in een kookpan en wacht tot het kookt.
- Voeg aan de bouillon de andere 3/4 van de gebakken groenten toe.
- Zet het vuur uit.
- Pureer het geheel of doe het in de blender. Als je een blender gebruikt, zorg er dan wel voor dat hij hittebestendig is.
- Voeg peper en zout toe naar smaak en leg de garnering bovenop de soep.
- Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
Bekijk hier meer soepen van VegaKeuken
Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je het product bestelt.