Heb je zin in een leuk borrelhapje, maar zie je het niet zo zitten om veel boodschappen te doen? Dit recept voor gevulde eieren is super simpel. Ze bestaan namelijk uit slechts 3 ingrediënten en staan binnen no time op tafel. Dat maakt ze minder ingewikkeld, maar zeker niet minder lekker!
Bekijk deze pagina voor meer vega hapjes van VegaKeuken!
Hoe maak je gevulde eieren?
Een super eenvoudig en simpel recept voor een gevuld ei!
Benodigdheden
- 1 kookplan (VK tip voor pannen)
- 1 snijplank (VK tip voor grote snijplank en kleine snijplanken)
- 1 kom
- 1 mes (VK tip voor messen)
Ingrediënten
- 8 eieren
- 4 theelepels mayonaise
- 2 theelepels ketchup
- Eventueel toppings (zie notities)
Instructies
- Kook de eieren 10 minuten, zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze daarna even afkoelen en schillen maar!
- Snijd de eieren doormidden en haal het eigeel eruit. Doe dit in een aparte kom.
- Voeg aan het eigeel de mayonaise toe en meng dit.
- Voeg hierna ketchup toe. Dit gaat in de verhouding 1:2 met mayonaise. Dus bij elke theelepel ketchup moeten twee theelepels mayonaise.
- Voeg eventueel ook toppings toe (zie notities).
- Maak van de vulling gladde bolletjes en doe dit in de halve eieren.
- De gevulde eieren zijn klaar. Eet smakelijk!
Notities
Toppings: Het bovenstaande is het meest standaard antwoord op de vraag: hoe maak je gevulde eieren? Deze zijn erg lekker, maar voor wat extra smaak (en het oog!) zijn verschillende variaties mogelijk. Kies bijvoorbeeld 1 of 2 van de volgende toevoegingen.
- Paprikapoeder
- Bieslook
- Tomaat
- Avocado
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder of gesnipperde ui
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je het product bestelt.