Deze noedels met zwarte bonen zijn veganistisch en er zitten dus helemaal geen dierlijke producten in. Er zijn niet veel ingrediënten voor nodig en als je een goed gevulde voorraadkast hebt, zou het zomaar kunnen dat je alles al in huis hebt! Het recept is snel en gemakkelijk klaar, maar ook goed van smaak.

Noedels met zwarte bonen en gele paprika
Gemakkelijke en snelle noedels met bonen en groenten
Ingrediënten
- 1 klein blik zwarte bonen
- 2 tenen knoflook
- 1 blokje groenteboullion
- 2 eetlepels sojasaus
- 400 ml kokosmelk
- 10 gram gember
- 200 gram noedels
- 2 gele paprika's
- 200 gram champignon
- 2 sjalotten
- 1 scheut citroensap
- 1 snuf chilipoeder
- 1 snuf peper
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Spoel de zwarte bonen af.
- Maak de groentebouillon klaar met kokend water volgens de verpakking.
- Blend voor de saus de helft van het blikje zwarte bonen, knoflook, groentebouillon, sojasaus, kokosmelk en gember.
- Snijd de paprika’s, sjalotten en champignons in kleine stukken.
- Bak dit een paar minuten (3-5 minuten) op hoog vuur in de olijfolie.
- Doe de saus bij de gebakken groenten en warm dit op.
- Voeg de zwarte bonen, citroensap, chilipoeder en peper ook toe.
- Voeg te slotte de noedels toe en bak nog voor een paar minuten totdat alles helemaal warm is.
- Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken

Oe limoensap, kokosmelk, chilipeper en noedels! Dit klinkt goddelijk! Snel maar eens maken. Bedankt voor het recept!
Oe limoensap, kokosmelk, chilipeper en noedels! Dit klinkt goddelijk! Snel maar eens maken. Bedankt voor het recept!