Oranje: de kleur van Nederland! Daar past een oranje sapje goed bij. Dit is het recept voor een oranje mango wortel sap. Hij heeft wat pit door de gember en kurkuma. Het is een lichtzuur, maar bovenal zoet sapje voor elk moment van de dag.
In het recept staat bevroren mango. Bevroren is namelijk een stuk goedkoper dan de verse variant en je kunt het lang bewaren in de vriezer. Als je liever verse mango gebruikt, kan dat ook!

Oranje mango wortel sap
Een friszoet oranje sapje!
Ingrediënten
- 1 banaan
- 80 gram bevroren mango
- 3 kleine wortels
- 10 gram gember
- 5 gram kurkuma (of 1 snuf kurkumapoeder)
- 1 scheut citroensap
- 200 ml water
Instructies
- Snijd de banaan in kleine stukjes.
- Schil de gember en kurkuma en snijd hier de kleine blokjes van.
- Doe wat je hebt gesneden, plus de rest van de ingrediënten, in de blender en mixen maar!
Notities
Tip: Wil je een wat dunnere substantie? Voeg dan wat meer water toe.