Couscous kan eigenlijk op elk moment van de dag. Omdat deze parelcouscous best gevuld is door de kikkererwten, zongedroogde tomaat en witte kaas, eet ik hem meestal in de avond.
Hieronder staat een digitale receptenkaart. Deze kun je direct gebruiken, maar ook bewaren voor later. Druk in de afbeelding op Pin om hem op te slaan op Pinterest of druk op Print om hem te printen en mee te nemen naar de supermarkt. 🙂
Parelcouscous met paprika en kikkererwten
Course: HoofdgerechtDifficulty: MakkelijkPorties
1
persoonBereidingstijd
40
minutesIngrediënten
50 gram parelcouscous
Klein blikje kikkererwten
1/3 van een paprika
Stuk komkommer
1 tomaat
6 blokjes witte kaas
3 zongedroogde tomaten + olie
Peper
Kipkruiden
1/2 bouillonblokje
De bereiding
- Bak de kikkererwten 25 minuten in een oven op 200 graden of 13 minuten in een airfryer op 180 graden.
- Breng een halve liter water aan de kook en voeg een half blokje bouillon toe.
- Voeg de parelcouscous toe en kook deze gaar (zie verpakking, ca. 10 minuten).
- Snijd de komkommer, tomaat en paprika in kleine stukjes.
- Snijd ook de witte kaas en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Giet de parelcouscous af en doe hoe hier de kikkererwten en gesneden ingrediënten bij.
- Voeg twee eetlepels van de zongedroogde tomatenolie toe en meng.
- Voeg peper en kipkruiden toe naar smaak.
- Eet smakelijk!