Home » Recepten » Parelcouscous met paprika en kikkererwten

Parelcouscous met paprika en kikkererwten

Deel dit artikel

Couscous kan eigenlijk op elk moment van de dag. Omdat deze parelcouscous best gevuld is door de kikkererwten, zongedroogde tomaat en witte kaas, eet ik hem meestal in de avond, maar hij kan ook als lunch gegeten worden. Dit is een vegetarisch recept voor een gezonde parelcouscous met paprika en kikkererwten.

parelcouscous vega

Parelcouscous met paprika en kikkererwten

Vegetarisch recept voor een gezonde parelcouscous!
Nog geen waarderingen
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 200 gram parelcouscous
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 15 blokjes feta
  • 10 zongedroogde tomaten + olie
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf kipkruiden
  • 2 blokjes groentebouillon

Instructies
 

  • Bak de kikkererwten 25 minuten in een oven op 200 graden of 13 minuten in een airfryer op 180 graden.
  • Bereid de groentebouillon volgens de verpakking en laat het koken.
  • Kook de parelcouscous in de bouillon (zie verpakking, maar meestal is dit 10 minuten).
  • Snijd de komkommer, tomaat en paprika in kleine stukjes.
  • Snijd ook de feta en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  • Giet de parelcouscous af en doe hoe hier de kikkererwten en gesneden ingrediënten bij.
  • Voeg ook de zongedroogde tomatenolie toe en meng het geheel.
  • Voeg de peper en kipkruiden toe.
  • De parelcouscous is klaar. Eet smakelijk!
Trefwoord couscous, diner, granen, salade
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken

Lees hier meer couscous recepten van VegaKeuken

couscous vegetarisch

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*