Couscous kan eigenlijk op elk moment van de dag. Omdat deze parelcouscous best gevuld is door de kikkererwten, zongedroogde tomaat en witte kaas, eet ik hem meestal in de avond, maar hij kan ook als lunch gegeten worden. Dit is een vegetarisch recept voor een gezonde parelcouscous met paprika en kikkererwten.
Parelcouscous met paprika en kikkererwten
Vegetarisch recept voor een gezonde parelcouscous!
Ingrediënten
- 200 gram parelcouscous
- 1 groot blik kikkererwten
- 1 paprika
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 15 blokjes feta
- 10 zongedroogde tomaten + olie
- 1 snuf peper
- 1 snuf kipkruiden
- 2 blokjes groentebouillon
Instructies
- Bak de kikkererwten 25 minuten in een oven op 200 graden of 13 minuten in een airfryer op 180 graden.
- Bereid de groentebouillon volgens de verpakking en laat het koken.
- Kook de parelcouscous in de bouillon (zie verpakking, maar meestal is dit 10 minuten).
- Snijd de komkommer, tomaat en paprika in kleine stukjes.
- Snijd ook de feta en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Giet de parelcouscous af en doe hoe hier de kikkererwten en gesneden ingrediënten bij.
- Voeg ook de zongedroogde tomatenolie toe en meng het geheel.
- Voeg de peper en kipkruiden toe.
- De parelcouscous is klaar. Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken