Wanneer je snel even moet koken en niet zo goed weet wat, is een pasta pesto de perfecte oplossing. Het is een van de meest favoriete vegetarische pasta recepten, en terecht! Er zijn verschillende varianten van en vandaag deel ik een vega pasta pesto die snel, maar ook nog best gezond is. Het is namelijk een vegetarische pasta pesto met groenten en champignons.

Pasta pesto met groenten en champignons
Vegetarische makkelijke pasta pesto!
Ingrediënten
- 300 gram fusilli (volkoren)
- 250 gram champignons
- 200 gram erwten (bevroren)
- 1 paprika
- 3 eetlepels pesto
- 2 eetlepels kruidenkaas
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas naar smaak
- 1 scheut olijfolie
Instructies
- Pasta de fusilli in kokend water volgens de verpakking.
- Doe een scheut olijfolie in een koekenpan of wokpan.
- Bak de champignon, paprika en bevroren tuinerwten een paar minuten op hoog vuur en roer om.
- Voeg vervolgens de pesto en kruidenkaas toe.
- Bak nog even en roer goed om.
- Voeg de gekookte pasta toe en schep om.
- Voeg kaas, peper en zout naar smaak toe.
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
