Er is een ding waar we het vrijwel unaniem over eens zijn en dat is: pasta pesto is geweldig! Het is makkelijk, het is goedkoop, het is gezond. Als er een recept is waar veel op gezocht wordt, dan is het wel pasta pesto. Wist je dat je groene pesto gemakkelijk en snel zelf kan maken? Dit is een pesto recept zonder pijnboompitten.
Waarom zou je pesto willen maken zonder pijnboompitten? Dat is toch juist een belangrijk onderdeel? Een goede reden is dat pijnboompitten ont-zet-tend duur zijn. Je betaalt op dit moment al snel €5,00 voor 100 gram. Bizar! Gelukkig zijn pijnboompitten gemakkelijk te vervangen door walnoten. De prijs hiervan is een stuk lager en het smaakverschil is minimaal.
Dit pesto recept is uiteraard vegetarisch, maar dat is pesto sowieso. Je gebruikt hem bijvoorbeeld in dit vegetarische pasta pesto recept!

Pesto recept zonder pijnboompitten
Ingrediënten
- 30 gram basilicum
- 50 gram walnoten
- 50 gram olijfolie
- 60 gram parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 snuf peper
- 1 snuf zout
- 1 scheut water
Instructies
- Haal de knoflook door een knoflookpers of snijd deze in kleine stukjes.
- Voeg dit samen met de andere ingrediënten toe aan een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Blenden/pureren maar!
- Bewaar de pesto in een afgesloten potje. Zo blijft hij een paar dagen houdbaar.
Notities

Geweldig