Peterselie is in de meeste supermarkten verkrijgbaar in een verse variant en in een gedroogde variant. Maar hoeveel moet je daar nu van in een recept doen? Soms is het handig om zo’n gedroogde versie te gebruiken. Het scheelt moeite en daarnaast blijft gedroogde peterselie langer houdbaar. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: hoe kun je verse peterselie vervangen door gedroogde peterselie en andersom?
Op internet kwam ik twee verschillende antwoorden tegen, wanneer ik zocht naar de verhouding tussen gedroogde en verse peterselie. Om te beginnen wordt vaak benoemd dat peterselie een kruid is dat snel zijn smaak verliest als je het droogt. Kiezen voor de verse variant is dus een aanrader. Maar als je toch de gedroogde variant wil gebruiken, worden de volgende verhouding aangeraden.
3 el vers = 1 el gedroogd (dit wordt het vaakst gezegd)
2 el vers = 1 el gedroogd
1,5 el vers = 1 el gedroogd
Dus gemiddeld genomen: 2,5 eetlepel verse peterselie = 1 eetlepel gedroogde peterselie.
Voeg altijd toe naar smaak en proef tussendoor. Zo kun je jouw perfecte hoeveelheid uitkiezen. Want de één houdt van een sterke smaak, de ander juist niet. Pas gerechten aan naar hoe jij het lekker vindt. Het gaat minder vaak fout dan je denkt!
Bekijk hetzelfde artikel voor:
- Verse ui vervangen door uienpoeder
- Knoflook vervangen door knoflookpoeder
- Chilipeper vervangen door chilipoeder/chilivlokken
- Kurkuma vervangen door kurkumapoeder
- Citroengras vervangen door citroengraspoeder/serehpoeder
- Verse gember vervangen door gemberpoeder
Pingback: Verse gember vervangen door gemberpoeder en andersom - VegaKeuken
Pingback: Ui vervangen door uienpoeder en andersom - VegaKeuken