Als vegetariër/veganist is hummus waarschijnlijk niet uit je koelkast weg te denken. Ik eet het in ieder geval vrijwel elke dag. Maar wist je dat je het vrij gemakkelijk zelf en dus vers kunt maken? Dit is het recept voor een snelle hummus met zongedroogde tomaat.
Dit is een recept voor 300 gram hummus en de bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.
Ingrediënten
- 260 gram uitgelekte kikkererwten
- 1 eetlepel tahin
- 5 zongedroogde tomaten (niet afgespoeld)
- 3 el olie uit de pot zongedroogde tomaten
- 3 scheuten citroensap
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 teen knoflook
- Snuf zout
De bereiding
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Doe ze in de keukenmachine.
- Voeg de tahin, zongedroogde tomaten, en de olie hiervan, toe en mix het geheel.
- Schep tussendoor door en strijk glad, om vervolgens verder te mixen.
- Voeg olie toe wanneer de hummus te dik aanvoelt en niet goed verder mixt.
- Voeg ook de citroensap, komijnpoeder, knoflook en zout toe.
- Eet smakelijk!
Note: Dit recept voor hummus met zongedroogde tomaat is slechts een paar dagen houdbaar, in tegenstelling tot hummus uit de supermarkt. Daarentegen is het wel helemaal vers en zonder toevoegingen.
Ik heb het tot nu toe altijd in de winkel gekocht, maar ga het nu echt zelf eens proberen want dat lijkt mij nog een stuk lekkerder!