Home » Reviews » Review: de vegetarische ovenbitterballen en kroketten van de Lidl

Review: de vegetarische ovenbitterballen en kroketten van de Lidl

Zoals gewoonlijk liep ik door de Lidl en ik keek even bij het vriesvak. Ik koop zelf vaak bevroren groenten en fruit en daar was ik naar op zoek. Totdat ik deze groene doosjes met vegetarische ovenbitterballen en kroketten zag staan. M’n hart maakte even een klein sprongetje. Betaalbare vega bitterballen was het enige wat ik nog zo miste in dit vleesloze wereldje.

Voor deze blog hebben een vriend en ik de kroket en de bitterbal getest. Ik eet geen vlees, hij wel zo nu en dan. Dit vind ik wel een toevoeging, omdat ik de smaak van echte bitterballen en kroketten niet meer zo goed ken. Ik vind het al snel ‘echt lijken’. Hij zal wat kritischer zijn.

lidl vega frituur

Mijn review

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik vind ze allebei echt top. Voor het verschil in smaak zou ik ze niet allebei nemen, want dat verschil is niet zo groot: de bitterballen en de kroketten smaken eigenlijk hetzelfde. Bij de eerste keer proeven, at ik steeds om de beurt van allebei een hapje, maar voor mij waren ze hetzelfde vanbinnen. Dit is niet erg, want tussen een echte bitterbal en kroket zit volgens mij ook niet zo’n groot verschil. Dat gaat ook vooral om de vorm. Een kroket kan bijvoorbeeld goed op een broodje, terwijl een bitterbal beter tussen de borrelhapjes ligt.

De ragout aan de binnenkant is voor mij niet van vlees te onderscheiden. Er zitten zelfs van de kleine stukjes in. Het is goed gekruid en het verveelt niet. De buitenkant is lekker knapperig, wat voor een ovenbitterbal best indrukwekkend is. Of je ze in de frituur kunt gooien, weet ik eigenlijk niet. Het lijkt me wel, toch? Dan zijn ze nog iets knapperiger en vetter, maar dat is dus niet per se nodig. Het blijkt maar weer, Lidl stelt me nooit teleur!

Zijn review

En dan nu zijn review, en dat is eigenlijk wel spannend. Gaat iemand die normaal vlees eet hier ook enthousiast over zijn? Als ik zijn mening even mag generaliseren, is dit wel zo. Hij was heel blij verrast en proefde geen duidelijk verschil met vlees. Voortaan zou hij ook deze willen nemen, in plaats van gewone bitterballen en kroketten. Dat zegt wat, want hij is nogal kritisch op vleesvervangers.

Voor vegetarische ovenbitterballen zijn ze niet eens zo duur. Beiden zijn €2,30 (in 2020) voor 16 bitterballen of 4 kroketten.

Bekijk hier ook mijn review van de vegetarische ovenbitterballen van Kwekkeboom!

lidl vega bitterballen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*