In de wereld van rijstrecepten is een vegetarische optie misschien wel het meest gangbaar. Natuurlijk kan het met kip gegeten worden, maar nog vaker is er vegetarische optie met bijvoorbeeld tofu bij een rijstgerecht. Dit is een vega recept voor rijst met tofu, groenten en pindasaus.
In dit recept is een kant-en-klare pindasaus van Conimex gebruikt, maar je kunt ook zelf pindasaus maken.

Rijst met tofu, groenten en pindasaus
Vegetarisch rijstrecept met pindasaus!
Ingrediënten
- 1 grote rode ui
- 60 gram gember
- 2 rode pepers
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram rijst
- 1,5 blok tofu
- 3 eetlepels sojasaus (of de ingrediënten van dit recept voor een échte tofu marinade)
- 2 paprika's
- 1 courgette
- 200 gram pindasaus
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- Kroepoek naar smaak
Instructies
- Verwijder wat vocht van de tofu met een theedoek of keukenpapier. Gebruik wat druk om nog meer vocht te verwijderen.
- Marineer de tofu volgens dit recept OF met de sojasaus.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Snijd de ui, gember en rode peper in kleine stukken. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode peper.
- Bak de tofu, ui, gember en rode peper in een wokpan met wat olijfolie. Je kunt de tofu ook in een aparte pan bakken zodat deze net wat krokanter is, maar dat hoeft niet.
- Snijd de paprika en courgette in kleine stukken en bak deze mee totdat ze goudbruin kleuren.
- Voeg ten slotte de pindasaus toe en laat het even opwarmen in de pan.
- Serveer de gekookte rijst samen met de saus uit de wokpan. Voeg gebakken uitjes en kroepoek toe naar smaak.
- De rijst met tofu, groenten en pindasaus is klaar. Eet smakelijk!

