Het is een stuk gezonder om zo min mogelijk uit pakjes en zakjes te eten. Curry is gemakkelijk uit een pakje te krijgen, maar wanneer je het zelf maakt bevat het een stuk minder zout en suiker. Daarnaast is het ook nog eens een stuk lekkerder. Daarom maak ik graag een vegetarische rode curry ‘from scratch’. De lijst met ingrediĆ«nten is wat langer en het duurt ook wat langer, maar het is de tijd en moeite meer dan waard.
Dit is een recept voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 50 minuten.
Ingrediƫnten
- 300 gram basmatirijst
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 paprika’s
- 1 aubergine
- 2 rode pepers
- 2 sjalotten
- 1 stengel citroengras OF 1 theelepel citroengraspoeder
- 2 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 2 tl kristalsuiker
- 2 el sojasaus
- 1 el komijnpoeder
- 1 el olijfolie
- 0,5 groentebouillonblokje
- 250 milliliter water
- 400 gram vegetarische kip (als je deze 100% plantaardig neemt, is de maaltijd vegan)
- Kipkruiden naar smaak
De bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes.
- Verwijder het buitenste blad en de onderkant van het citroengras en snijd de rest in kleine stukken (of gebruik citroengraspoeder).
- Doe de rode peper, citroengras(poeder), sjalot, gember, knoflook, kristalsuiker, sojasaus, komijnpoeder en olie in de keukenmachine voor twee minuten totdat het een dikke pasta is.
- Fruit de currypasta 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig om.
- Voeg ook het water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe.
- Kook dit voor 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd de paprika en aubergine in kleine stukjes.
- Voeg dit aan de pan toe en bak voor 10-15 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om.
- Bak intussen de vegetarische kip met wat kipkruiden.
- Serveer de vegetarische rode curry met de gebakken vegetarische kip en rijst.
- Eet smakelijk!