De afgelopen jaren is de populariteit van gnocchi in Nederland enorm gegroeid. Niet alleen in restaurants, maar ook in de eigen keuken. Doordat het gemaakt is van aardappel, bloem en ei heeft het iets weg van pasta, maar ook van aardappel of zelfs pannenkoeken. Heerlijk in ieder geval! Dit is een gemakkelijk vegetarisch recept voor een snelle en simpele romige gnocchi met spinazie en vega kip.

Romige gnocchi met spinazie en vega kip
Lekkere en simpele gnocchi!
Ingrediënten
- 800 gram gnocchi
- 180 gram roomkaas met knoflook
- 800 gram spinazie
- 400 gram vegetarische kip
- 24 cherrytomaten
- 4 eetlepels parmezaanse kaas (of meer!)
- 2 snuf peper
- 1 snuf zout
Instructies
- Gebruik twee aparte pannen tegelijk.
- Bak in de ene pan de gnocchi en vegetarische kip op hoog vuur tot het een bruin randje heeft. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Bak in de andere pan de spinazie en tomaten op laag vuur. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voeg de roomkaas en parmezaanse kaas toe aan de pan met groenten.
- Voeg een snuf peper en zout toe aan de gnocchi en vegetarische kip.
- Je romige gnocchi met spinazie en vega kip is klaar. Eet smakelijk!
Notities
Note: op de foto’s zie je rode gnocchi, omdat het een variant is met tomaat. Dit zou ik niet per se aanraden en ik zou dus gewone naturel gnocchi gebruiken.
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
