Home » Recepten » Selderijsap maken: zo maak je hem lekker!

Selderijsap maken: zo maak je hem lekker!

Deel dit artikel

Selderijsap: de hype is nog steeds volop aan de gang. Daar moet met een voor reden zijn, toch? Van selderijsap (ook wel seldersap) is alleen wel bekend dat het niet zo lekker smaakt. Dat is eenvoudig op te lossen met wat extra toevoegingen, zoals onder andere gember.

Net als het originele recept voor selderijsap, is er geen slowjuicer nodig. Dit is een apparaat dat al het sap uit fruit en groente perst. Heel handig, maar ook een groot, vaak duur apparaat.

Wil je liever toch een slowjuicer gebruiken, of ben je nog op zoek naar een nieuwe? Dan is deze slowjuicer een compacte en betaalbare om mee te beginnen!

Waarom selderijsap drinken?

Selderijsap is zo populair, omdat het erg gezond zou zijn om verschillende redenen. Sap van bleekselderij zou goed zijn voor de spijsvertering en ontstekingsremmend werken. Daarnaast zou het helpen voor een goede vochthuishouding en een mooie huid. Sommigen beweren zelfs dat het bijdraagt aan je emotionele en spirituele ontwikkeling.

Of al deze wonderen echt waar zijn, heeft de wetenschap nog niet bewezen. In ieder geval is het een goede bron van vocht, vitaminen en mineralen en dat kan in normale hoeveelheden sowieso geen kwaad.

Selderijsap lekker maken

Selderijsap drink je met name voor de gezonde effecten en niet voor de smaak. Het is in de basis niet bepaald een smakelijk sapje, al went het wel. Door citroen of limoen toe te voegen, is het prima drinkbaar, maar het blijft een beetje suffig smaken. Maar wat blijkt? Met gember krijgt je bleekselderijsap ineens wat meer spice en fleurt het helemaal op! Zie hieronder het recept.

selderijsap maken

Selderijsap maken: zo maak je hem lekker!

Seldersap met gember en citroen
5 van 1 stem
Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 glazen

Ingrediënten
 

  • 1 stronk selderij
  • 1 glas water
  • 1 citroen
  • 150 gram gember

Instructies
 

  • Haal de stengels van de stronk bleekselderij af en was deze goed onder de kraan.
  • Snijd de bovenkant en de onderkant van de stengels af en snijd het overige in enkele stukken.
  • Doe deze stukken in de blender. Ik gebruik al jaren deze keukenmachine/blender van Philips die multifunctioneel is (29 functies!) voor een prima prijs!
  • Haal de schil van de gember en de citroen af.
  • Voeg de gember, citroen en het water toe aan de blender en blend alles goed door.
  • Verwijder de pulp door het geheel te zeven met een grote zeef. 
  • Gebruik je toch liever een echte slowjuicer? Dan is deze slowjuicer een goede en betaalbare om mee te beginnen!
Trefwoord drinken, juice
selderijsap en sinaasappelsap
selderijsap gezond drinken