Home » Recepten » Simpel bananenbrood

Simpel bananenbrood

Deel dit artikel

Je koopt enthousiast een grote trots bananen, om ze vervolgens te laten liggen totdat ze bruin worden. Wie overkomt het niet? Gelukkig zijn te rijpe bananen alsnog goed te gebruiken. Met wat extra ingrediënten tover je ze om in een simpel, maar lekker en smeuïg bananenbrood. Bananenbrood heeft de afgelopen jaren onze harten gestolen, en terecht! Dit is een simpel, maar heerlijk recept voor bananenbrood.

Verschil bananencake en bananenbrood

Ja, is ik wist het eerst ook niet, maar er zit een verschil tussen bananencake en bananenbrood. Het verschil zit hem in het doel en de naam verklapt het al een beetje. Bananencake is eerder een traktatie; een echte cake die lekker zoet is. Een bananenbrood is een stuk gezonder. Hier wordt minder suiker en vet aan toegevoegd, en soms juist noten en zaden aan toegevoegd, om hem gezonder te maken. Dit kan dan ook een best gezond tussendoortje zijn, waar bananencake dat niet per se is.

De woorden bananencake en bananenbrood worden vaak door elkaar gebruikt. Ik heb het recept een bananenbrood genoemd, omdat dat meer gangbaar is, maar eigenlijk is het een bananencake. Het is namelijk echt een zoete traktatie!

Geen boter in huis? Lees dan het recept voor bananenbrood zonder boter

Simpel bananenbrood

Recept voor een lekkere en smeuïge bananencake!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Nagerecht
Porties 1 cake

Ingrediënten
 

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram suiker
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 250 gram (tarwe)bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel olijfolie
  • 80 gram pure chocolade (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de schil van de bananen.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe aan een keukenmachine of mix het met een mixer.
  • Klop de eieren en boter op.
  • Voeg het droge mengsel, de opgeklopte eieren/boter en bananen bij elkaar en mix dit kort.
  • Optioneel: Snijd de pure chocolade in kleine stukken en roer dit met een lepel door het beslag heen.
  • Vet de vorm van de cake in met olijfolie en voeg het beslag toe.
  • Bak dit 50 minuten in de oven.
  • Zo makkelijk kan het zijn! Het simpele bananenbrood is klaar. Eet smakelijk!
Trefwoord cake
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*