Je koopt enthousiast een grote trots bananen, om ze vervolgens te laten liggen totdat ze bruin worden. Wie overkomt het niet? Gelukkig zijn te rijpe bananen alsnog goed te gebruiken. Met wat extra ingrediënten tover je ze om in een simpele, maar lekkere en smeuïge bananencake. Bananencake en bananenbrood hebben de afgelopen jaren de harten van ons gestolen, en terecht!
Verschil bananencake en bananenbrood
Ja, is ik wist het eerst ook niet, maar er zit een verschil tussen bananencake en bananenbrood. Het verschil zit hem in het doel en de naam verklapt het al een beetje. Bananencake is eerder een traktatie; een echte cake die lekker zoet is. Een bananenbrood is een stuk gezonder. Hier wordt minder suiker en vet aan toegevoegd, en juist vaak meer noten en zaden om hem gezonder te maken. Dit kan dan ook een best gezond tussendoortje zijn, waar bananencake dat niet is.

Simpele bananencake
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 100 gram suiker
- 3 bananen
- 3 eieren
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de schil van de bananen.
- Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of mix het met een mixer.
- Vet de vorm van de cake in.
- Voeg het mengel toe.
- Bak dit 50 minuten in de oven.
- Zo makkelijk kan het zijn! De simpele bananencake is klaar. Eet smakelijk!

