Een simpele groene salade als bijgerecht, fleurt elk diner op. Zet hem tijdens het avondeten op tafel en je komt meteen over als een echte chef! Deze gezonde en frisse sla is dus voor on the side, maar kan ook prima gegeten worden als lunch. Deze vega salade is erg gemakkelijk te maken, en met een beetje geluk heb je de meeste ingrediƫnten al in huis.
Simpele groene salade bijgerecht
Een gezonde en makkelijke salade voor on the side
Ingrediƫnten
- 85 gram sla
- 40 gram rucola
- 1/2 komkommer
- 10 cherry tomaten
- 1 avocado
- 75 gram feta
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels pesto
- 1 theelepel citroensap
Instructies
- Mix de sla en rucola door elkaar in een kom.
- Snijd de komkommer, tomaat en avocado in kleine stukjes en meng dit met de salade.
- Verkruimel de feta en voeg dit ook toe.
- Maak een dressing van de olijfolie, pesto en citroensap. Giet dit over de salade heen.
- Je vegetarische groene salade is klaar. Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
Deze simpele groene salade ziet er erg lekker uit. Lijkt me heerlijk bij wat aardappeltjes of frietjes.
Dit lijkt mij ook een ideale salade om als lunch mee te nemen naar mijn werk! Simpel en lekker!