Aioli is een soort knoflooksaus, alleen dan net wat anders. Het wordt meestal met brood geserveerd, maar je kan het ook bij de salade en pasta gebruiken. Wat je misschien zal verbazen, is dat het erg gemakkelijk om te maken is. Dit recept is extra eenvoudig. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig (die je misschien al in huis hebt), en het staat binnen no time op tafel!
Snelle aioli met vier ingrediënten
Eenvoudige aioli die snel op tafel staat!
Ingrediënten
- 8 eetlepels olijfolie
- 8 eetlepels mayonaise (plantaardig)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teen knoflook
Instructies
- Doe de olijfolie, mayonaise en citroensap in een kommetje.
- Haal de knoflook door de knoflookpers.
- Roer het door elkaar.
- Laat een kwartier staan en roer vervolgens nog een keer.
- Klaar! Simpeler kan niet.
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
Pingback: Vegan pitabroodje met oosterse schijf | VegaKeuken