Een ovenschotel maken kost meestal veel tijd en moeite. Een lekkere vegetarische variant verzinnen maakt het niet makkelijker. Toch wil ik je in dit artikel laten zien dat een vega ovenschotel maken ook heel simpel kan zijn. Dit is een snelle maar gezonde vegetarische ovenschotel met aardappel en groenten.
Snelle en gezonde vegetarische ovenschotel
Een lekkere en simpele vega ovenschotel met aardappel en groenten!
Ingrediënten
- 800 gram krieltjes
- 1 courgette
- 300 gram erwten (bevroren of uit een potje)
- 150 gram champignons
- 3 eieren
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels oregano
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1 hand oude kaas (of meer, want te veel kaas bestaat niet)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de krieltjes goudbruin in een koekenpan.
- Snijd de courgette in blokjes en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.
- Bak ook de champignon en erwten mee voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg te slotte de oregano, zout en peper toe.
- Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Meng de eieren met de crème fraîche in een kommetje.
- Giet deze mix over het mengsel in de ovenschaal heen.
- Strooi de kaas over het geheel.
- Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
- De vegetarische ovenschotel is klaar. Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
Een gerecht als deze zou ik prima kunnen eten zonder dat ik vlees echt mis.. ziet er goed uit!