Ik ken geen vegetariër die niet de fout heeft gemaakt om tofu de eerste keer zonder toevoegingen te bakken. Dat is vrij smakeloos en de kunst van het tofu bakken is dan ook een lang proces. Mijn hart maakt altijd een klein sprongetje als ik een lekkere marinade bij elkaar heb verzonnen. Ik deel deze dan ook graag met jou. Hij is te gebruiken in rijstrecepten, maar ook bij bulgur- of couscoussalades. Deze tofu marinade met onder andere sojasaus en ketchup is licht spicy en heeft veel smaak.
Spicy tofu marinade met sojasaus en ketchup
Pittige tofu marinade die je snel in elkaar zet!
Ingrediënten
- 1 blok tofu naturel
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels water
- 2 tenen knoflook
- 1 snuf chilipoeder
- 1 snuf zout
- 1 snuf peper
Instructies
- Snijd de tofu in repen van ongeveer 1,5 centimeter.
- Wikkel deze in een theedoek en leg hier iets zwaars op voor ongeveer een kwartier. Als je minder tijd hebt is even duwen op de doek met tofu ook prima.
- Neem een kommetje en doe hier de sojasaus, het water en de ketchup in.
- Pers de teen knoflook uit met een knoflookpers en voeg dit ook toe.
- Voeg ook de chilipoeder, zout en peper toe.
- Roer alles door elkaar en laat dit een paar minuten staan zodat de ingrediënten goed samen kunnen komen.
- Leg de tofu in de marinade en zorg ervoor dat aan alle kanten wat marinade zit.
- Laat dit een uur zo staan en draai tussendoor de stukken om, zodat alle kanten goed gemarineerd worden.
- Bak de tofu in olie op middelhoog vuur en draai tussendoor om.
- Je weet dat de tofu klaar is als de zijkanten donkerder en steviger worden. Zie de onderstaande foto.
- Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken