Hoe kun je verse ui naar verhouding goed vervangen door uienpoeder? Hier is het antwoord op die vraag!
Sommigen vinden dat verse ui lekkerder is, sommigen merken het verschil haast niet. Wat wel een groot verschil maakt, is de hoeveelheid moeite. Ui snijden is waarschijnlijk van niemand een hobby. Je ogen gaan er van tranen en je handen ruiken erna nog lang naar ui.
Vandaar dat ik altijd uienpoeder gebruik. Puur om het gemak. Ik zou het aan iedereen aanraden. Hoewel, zo nu en dan verse ui kan ik ook wel waarderen, vooral in bepaalde gerechten.

Je kunt uienpoeder prima vervangen door verse ui. En andersom natuurlijk.
- 1 eetlepel poeder = 210 gram ui (3 uien)
- 1 theelepel poeder = 70 gram ui (= 1 ui)
Natuurlijk verschilt het ook hoe groot de ui is, hoe groot je lepels zijn en wat er in de rest van het gerecht zit. Voeg altijd toe naar smaak en proef tussendoor. Zo kun je jouw perfecte hoeveelheid uitkiezen. Want de één houdt van een sterke smaak, de ander juist niet. Pas gerechten aan, naar hoe jij het lekker vindt. Het gaat minder vaak fout dan je denkt!
Lees hetzelfde artikel voor:
Pingback: Knoflook vervangen door knoflookpoeder en andersom - VegaKeuken
Pingback: Verse gember vervangen door gemberpoeder en andersom - VegaKeuken
Pingback: Chilipeper vervangen door chilipoeder/chilivlokken en andersom - VegaKeuken
Pingback: Kurkuma vervangen door kurkumapoeder en andersom - VegaKeuken
Pingback: Citroengras vervangen door citroengraspoeder/serehpoeder en andersom - VegaKeuken
Pingback: Peterselie vervangen door gedroogde peterselie en andersom - VegaKeuken