In de serie ‘vegan maken’ laat ik zien hoe je bekende gerechten plantaardig maakt. Dat kan gaan om bekende gerechten, maar ook kookpakketten. Zo gebruik ik vandaag een kip madras pakket van Knorr. Aan veel van dit soort pakketten voeg je eigenlijk vlees toe. Toch is de grap dat je vrijwel al deze pakken gemakkelijk vegetarisch of veganistisch kan maken. Laten we dus beginnen mijn grote favoriet: vegan kip madras.
Vegan maken: de kip madras van Knorr
De plantaardige versie van kip madras!
Ingrediënten
- 1 pak Kip Madras van Knorr
- 300 gram vegetarische kipstukjes
- 250 gram sperziebonen
- 100 gram champignons
- 250 milliliter ongezoete sojamelk
- 200 milliliter water
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Meng de specerijen en 3 eetlepels olie en marineer hierin de vegetarische kipstukjes.
- Kook de rijst 10 minuten.
- Kook ook de sperziebonen ook 10 minuten.
- Bak de kipstukjes en champignons samen in een koekenpan of wokpan.
- Voeg de sausmix, kookroom en water toe. Breng dit aan de kook voor 2 minuten.
- Snijd de appel in kleine stukjes en kook dit 1 minuut mee.
- Roer alles door elkaar om er een geheel van te maken.
- Je vegan kip madras is klaar. Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
Zoooo eenvoudig maar oh zo lekker! Vooral nu het kouder weer wordt buiten.
Zoooo eenvoudig maar oh zo lekker! Vooral nu het kouder weer wordt buiten.
Wat een lekker vegan gerecht, wij gebruiken ook wel eens een Knorr pakket. Ideaal om zo op tafel te zetten.
Deze ziet er echt heerlijk uit.