Wie zegt dat veganistisch eten altijd gezonde couscoussalades en broodjes hummus betekent? OkƩ eigenlijk vaak wel, maar het kan ook anders. Soms heb je even zin in een vette hap met een hoop knoflook en dat is gelukkig geen probleem meer als je voor plantaardig wil gaan. Daarom heb ik vandaag een recept voor een vegan pitabroodje met een oosterse schijf, avocado, wat groenten en knoflooksaus.
Zo ongezond is het trouwens niet. Er zitten best wat groenten in dit vegan pitabroodje verwerkt en het is natuurlijk helemaal plantaardig. Maar calorierijk is het wel (wat helemaal niet erg hoeft te zijn).
Dit recept is voor 4 broodjes en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.
De ingrediƫnten
- 4 grote pitabroodjes
- 2 oosterse schijven
- Halve komkommer komkommer
- 1 avocado gram avocado
- 1 grote wortel
Voor de knoflooksaus gebruik ik snelle en makkelijke recept: vegan knoflookmayonaise met drie ingrediƫnten. Hiervoor heb je plantaardige mayonaise, citroensap en knoflook nodig. Zie het recept voor de precieze hoeveelheden en de uitleg van hoe je het maakt.
De bereiding
- Warm de pitabroodjes op volgens de verpakking.
- Bak de oosterse schijven in een pan.
- Snijd de avocado en komkommer in kleine stukken en rasp de wortel.
- Maak de knoflookmayonaise volgens het bovenstaande recept.
- Snijd de oosterse schijven n kleine stukken.
- Snijd de pitabroodjes open en voeg hier de oosterse schijf, avocado wortel, komkommer en knoflookmayonaise aan toe.
- Eet smakelijk!
Dit vegan pitabroodje ziet er erg lekker uit zeg! Fijn ook het snelle knoflookrecept, ik maak het ook altijd zelf, veel lekkerder.