Aioli is een soort knoflooksaus, alleen dan net wat anders. Het wordt meestal met brood geserveerd, als een lekkere dip. En stokbroodje met aioli, echt een klassieker! Wat je misschien zal verbazen, is dat het erg gemakkelijk om te maken is. Dit is het recept voor een veganistische aioli.
Dit recept voor de vegan aioli is snel en eenvoudig. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig (die je misschien al in huis hebt), en het staat binnen no time op tafel!

Veganistische aioli
Plantaardige en simpele aioli!
Ingrediënten
- 8 eetlepels olijfolie
- 8 eetlepels mayonaise (plantaardig)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teen knoflook
Instructies
- Doe de olijfolie, mayonaise en citroensap in een kommetje.
- Haal de knoflook door de knoflookpers.
- Roer het door elkaar.
- Laat een kwartier staan en roer vervolgens nog een keer.
- De veganistische aioli is klaar! Simpeler kan niet.
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
Pingback: Vegan pitabroodje met oosterse schijf | VegaKeuken