Het is alweer een tijdje geleden dat het laatste recept met risotto (risotto met spinazie en tomaat) online kwam. Aangezien het mijn favoriete gerecht is, moest het er weer eens van komen. Dit keer is het een risotto met kikkererwten. Sinds een tijdje kan ik kikkererwten echt bij alles eten, maar vooral met risotto is het een hele goede combinatie. Dit is een veganistische risotto, maar je kan er eventueel (parmezaanse) kaas of room aan toevoegen, om het wat voller te maken. Dit is een risotto zonder wijn.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram risottorijst
- 400 gram spinazie
- 2 grote blikken kikkererwten
- 1 gele paprika
- 2 tenen knoflook
- 1.5 blokje groentebouillon
- Kaas naar smaak
- Peper naar smaak
- Olijfolie
De bereiding
- Kook een liter water.
- Doe het bouillonblokje bij het kokende water en meng het.
- Neem een koekenpan of wokpan en doe hier wat olijfolie in.
- Zet het vuur aan op een lage stand.
- Pers de teentjes knoflook en bak dit kort in de pan.
- Weeg de risotto af en doe dit bij de olijfolie en knoflook in de pan.
- Wacht tot de risotto glazig/doorzichtig wordt.
- Giet daarna steeds ongeveer 150 liter bouillon bij de risotto en wacht tot de risottorijst al het water heeft opgenomen, voordat je er nieuwe bouillon bij doet.
- Snijd intussen de gele paprika.
- Als de risotto genoeg water heeft opgenomen (je kunt het beste even proeven of het goed is), doe je de spinazie, gele paprika en kikkererwten erbij.
- Roer dit ongeveer 5 minuten lang door elkaar op middelhoog vuur, zodat alles goed opwarmt.
- Doe daarna de peper en kaas erbij naar smaak.
- Eet smakelijk!