Vroeger nam ik na het uitgaan altijd een kapsalon. Ja echt. Sinds ik vegetariër ben doe ik dat natuurlijk niet meer. Waar vrijwel alle supermarkten en restaurants lekker meegaan met de vega-beweging, zien snackbars dat blijkbaar niet zo zitten. Al hebben tegenwoordig steeds meer snackbars een vega kapsalon met falafel. Als je het mij vraagt is die shoarma precies wat een kapsalon zo lekker maakt, en daar heb je gewoon een vleesvervanger van! Daarom is dit het recept voor een vegetarische kapsalon, met vega shoarma.
P.S. achteraf gezien snap ik niet waarom ik deze aluminium bakjes heb gekocht. Het is natuurlijk leuk voor de foto, maar niet zo leuk voor het milieu. Een volgende keer zou ik een kleine ovenschaal gebruiken.
De ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram ovenfriet
- 200 gram vegetarische shoarmareepjes
- Knoflooksaus* naar smaak (vaak 60 milliliter)
- 50 gram kaas
- 40 gram sla
- 1/2 komkommer
Note: Ik maakte zelf een vegan knoflooksaus zonder yoghurt.
Natuurlijk kun je zelf de hoeveelheden bepalen. Hou je van veel knoflook? Gooi er nog wat bij. Heb je liever wat meer groenten? Mag ook. Er zijn niet echt regels voor. Een kapsalon kun je gemakkelijk op gevoel maken en dit is een voorbeeld.

Stap 1
Bak de ovenfriet zoals op de verpakking. Vaak is dit 15-20 minuten op 200°C. Doe de ovenfriet in een bakje/ovenschaal. Laat de oven nog even aanstaan.

Stap 2
Bak de vegetarische shoarmareepjes en doe deze ook in de schaal.

Stap 3
Voeg 2/3 van de knoflooksaus toe.

Stap 4
Voeg ook de kaas toe. Bak het geheel vervolgens in de oven: minimaal 5 minuten, totdat de kaas gesmolten is.

Stap 5
Verdeel de sla en komkommer eroverheen.

Stap 6
Bedek dit met de overgebleven 1/3 van de knoflooksaus.
Eet smakelijk!