Home » Recepten » Vegetarische pasta carbonara

Vegetarische pasta carbonara

Deel dit artikel

Een pasta carbonara is niet het eerste wat je verwacht in de vegetarische keuken. In de naam zit namelijk al een vertaling van spek! Het is een traditioneel en ontzettend lekker Italiaans recept, wat gelukkig met wat vleesvervangers goed zonder vlees te maken is.

Tegenwoordig heb je namelijk allerlei vleesvervangers, zo ook vegetarisch spek. Ze komen qua smaak aardig in de buurt, maar missen wel wat vet. Dit is eenvoudig op te lossen met wat extra olijfolie. In Nederland is het gebruikelijk om room bij pasta carbonara te doen, maar dit is in het originele recept niet zo. Dat is ook helemaal niet nodig, aangezien de kaas, eieren en het water de vega pasta carbonara romig genoeg maken!

vega pasta carbonara

Vegetarische pasta carbonara

Vega pasta carbonara met vegetarische spekjes!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 320 gram spaghetti
  • 1 pakje vegetarische spekjes (bijvoorbeeld van Vivera)
  • 4 eidooiers
  • 30 gram Grana Padano
  • 30 gram Pecorino Romano
  • 10 gram peper
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Bak de vegetarische spekjes in een pan, met extra veel olijfolie.
  • Kook de pasta in water met zout.
  • Klop de eidooiers op met de geraspte kaas en peper in een kom die tegen hitte kan.
  • Voeg hier een scheut water uit de kokende pasta aan toe en meng het tot een romige saus.
  • Zet de kom met saus au bain marie op de kokende pan met pasta en roer een paar minuten door totdat de saus wat steviger is.
  • Meng de pasta met de saus en de gebakken spekjes en roer goed om.
  • De vegetarische pasta carbonara is klaar. Eet smakelijk!
Trefwoord pasta
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
vegetarische pasta carbonara

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*