Risotto is mijn favoriete maaltijd om te maken. Niet alleen omdat het heerlijk is, maar ook omdat het eenvoudiger te maken is dan dat het lijkt. Natuurlijk heb je kant-en-klare risotto pakketten bij de supermarkt, maar ik vind het het allerfijnst om zo’n vegetarische risotto helemaal ‘from scratch’ te maken. Dit is een vegetarische risotto met spinazie en tomaat.
Bekijk hier meer risotto’s van VegaKeuken

Vegetarische risotto met spinazie en tomaat
Makkelijke vega risotto met groenten
Ingrediënten
- 300 gram risottorijst
- 2 blokjes groentebouillon
- 900 ml water
- 200 gram cherrytomaten
- 200 gram spinazie
- 2 uien
- 2 vleesvervangers (zoals vega kipstukjes of een oosterse schijf)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snuf peper
- 1 hand geraspte kaas (of meer, want te veel kaas bestaat niet)
Instructies
- Kook 900 milliliter water en doe hier de twee bouillonblokjes bij.
- Verhit olijfolie in een wokpan of grote koekenpan.
- Weeg de risotto af en doe dit bij de olijfolie in de pan. Roer om tot de risotto glazig / doorzichtig wordt.
- Giet daarna steeds 150 milliliter bouillon bij de risotto en wacht tot de risottorijst al het water heeft opgenomen, voordat je er nieuwe bouillon bij doet.
- Snijd intussen de tomaten en ui.
- Als de risotto genoeg water heeft opgenomen (je kunt het beste even proeven of het goed is), doe je de tomaten, ui en spinazie erbij.
- Roer dit ongeveer 5 minuten lang door elkaar, zodat de groenten slinken.
- Voeg peper en kaas toe.
- Bak de vleesvervangers in een aparte pan en voeg ze toe aan de risotto.
- De vegetarische risotto met spinazie en tomaat is klaar. Eet smakelijk!
Meer vega inspiratie? Volg dan ookde Instagram van VegaKeuken
