Home » Recepten » Vegetarische risotto met spinazie en tomaat

Vegetarische risotto met spinazie en tomaat

Deel dit artikel met vrienden en familie

Risotto is mijn favoriete maaltijd om te maken. Niet alleen omdat het heerlijk is, maar ook omdat het eenvoudiger te maken is dan dat het lijkt. Natuurlijk heb je kant-en-klare risotto pakketten bij de supermarkt, maar ik vind het het allerfijnst om zo’n vegetarische risotto helemaal ‘from scratch’ te maken.

Hieronder staat een digitale receptenkaart. Deze kun je direct gebruiken, maar ook bewaren voor later. Druk in de afbeelding op Pin om hem op te slaan op Pinterest of druk op Print om hem te printen en mee te nemen naar de supermarkt. 🙂

Vegetarische risotto met spinazie en tomaat

Course: DinerDifficulty: Makkelijk
Porties

2

personen
Bereidingstijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram ongekookte risottorijst

  • 1/2 groentebouillonblokje

  • 150 gram cherrytomaatjes

  • 100 gram spinazie

  • 1 ui

  • 1 vleesvervanger (bijvoorbeeld groenteschijf of oosterse schijf)

  • Scheut olijfolie

  • Peper naar smaak

  • Kaas naar smaak

De bereiding

  • Maak een bouillon van 450 milliliter water en het halve groentebouillonblokje.
  • Neem een koekenpan of wokpan en doe hier wat olijfolie in.
  • Zet het vuur aan.
  • Weeg de risotto of en doe dit bij de olijfolie in de pan.
  • Wacht tot de risotto glazig / doorzichtig wordt.
  • Giet daarna steeds ongeveer 150 liter bouillon bij de risotto en wacht tot de risottorijst al het water heeft opgenomen, voordat je er nieuwe bouillon bij doet.
  • Snijd ondertussen de groenten (tomaten en ui).
  • Als de risotto genoeg water heeft opgenomen (je kunt het beste even proeven of het goed is), doe je de groenten (tomaten, ui en spinazie) erbij.
  • Roer dit ongeveer 5 minuten lang door elkaar, zodat de groenten een beetje slinken.
  • Voeg peper en kaas toe naar smaak.
  • Bak de vleesvervangers in een aparte pan.

    vegetarische risotto

    Deel dit artikel met vrienden en familie

    Laat reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    *