Home Ā» Recepten Ā» 6x vegetarische sushi maki

6x vegetarische sushi maki

Deel dit artikel

Wanneer je vegetarische sushi bestelt heb je weinig maar weinig maki opties. Toch zijn er een hele hoop vega sushi maki varianten die je kunt maken. Dus waarom doen we het niet gewoon zelf? Het is niet alleen leuk en vers, maar ook nog eens een (hƩƩl) stuk goedkoper om je eigen veggie sushi te maken!

Hieronder zie je verschillende recepten van hoe je 8 variantien vega en vegan sushi maki kan maken. Het eerste deel is vegetarisch, het laatste deel is veganistisch.

Is zelf vegetarische sushi maken goedkoper?

Ja je moet veel ingrediĆ«nten kopen, maar je bent echt een stuk goedkoper uit wanneer je zelf sushi maakt. Ik zal je de berekeningen besparen, maar ik betaalde ongeveer €15,- voor 4 rollen sushi, wat voor 2 personen is. Dit is €7,50 per persoon. Dan houd je ook nog rijst, rijsazijn en sojasaus over, wat je de volgende keer weer kunt gebruiken. Tel maar uit je winst!

Alvast een voorproefje! Zo kan je vegetarische sushi avond er dan uit zien! Bekijk de foto’s hieronder:

  • vega sushi maken
  • vegetarische sushi maken
  • vega sushi rollen
  • vegetarische maki sushi
  • vega suski maki
  • vegetarische sushi maki
  • vegetarische maki sushi
zeewier maki
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Zeewiersalade maki

Totale tijd45 minuten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: sushi
Servings: 4 rollen

Ingrediƫnten

  • 1 bamboe rolmatje
  • 250 gram sushirijst
  • 40 ml rijstazijn
  • 4 norivellen
  • 200 gram zeewiersalade
  • Sojasaus (naar smaak)
  • Wasabi (naar smaak)

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
  • Laat de sushirijst afkoelen
  • Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
  • Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
  • Leg horizontaal over het midden van de rijst de zeewiersalade
  • Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
  • Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
  • Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
wortel maki
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Wortel maki

Totale tijd45 minuten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: sushi
Servings: 4 rollen

Ingrediƫnten

  • 1 bamboe rolmatje
  • 250 gram sushirijst
  • 40 ml rijstazijn
  • 4 norivellen
  • 200 gram (geraspte) wortel
  • Sojasaus (naar smaak)
  • Wasabi (naar smaak)

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
  • Laat de sushirijst afkoelen
  • Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
  • Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
  • Rasp de wortel en leg het horizontaal over het midden van de rijst.
  • Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
  • Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
  • Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
ei maki
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Ei maki

Totale tijd45 minuten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: sushi
Servings: 4 rollen

Ingrediƫnten

  • 1 bamboe rolmatje
  • 250 gram sushirijst
  • 40 ml rijstazijn
  • 4 norivellen
  • 4 eieren
  • Sojasaus (naar smaak)
  • Wasabi (naar smaak)
  • Peper en zout

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
  • Laat de sushirijst afkoelen
  • Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
  • Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
  • Roerbak hetĀ eiĀ met peper en zout. Leg het daarna horizontaal over het midden van de rijst.
  • Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
  • Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
  • Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
avocado komkommer maki
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Avocado & komkommer maki

Totale tijd45 minuten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: sushi
Servings: 4 rollen

Ingrediƫnten

  • 1 bamboe rolmatje
  • 250 gram sushirijst
  • 40 ml rijstazijn
  • 4 norivellen
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • Sojasaus (naar smaak)
  • Wasabi (naar smaak)

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
  • Laat de sushirijst afkoelen
  • Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
  • Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
  • Snijd de komkommer en avocado in dunne repen. Leg het daarna horizontaal over het midden van de rijst.
  • Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
  • Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
  • Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Tempeh maki

Totale tijd45 minuten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: sushi
Servings: 4 rollen

Ingrediƫnten

  • 1 bamboe rolmatje
  • 250 gram sushirijst
  • 40 ml rijstazijn
  • 4 norivellen
  • 200 gram tempeh
  • Sojasaus (naar smaak)
  • Wasabi (naar smaak)
  • 1 scheut olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
  • Laat de sushirijst afkoelen
  • Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
  • Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
  • Bak de tempeh in wat olijfolie en peper en zout toe. Je kunt meer smaakmakers toevoegen, zoals chilipoeder, knoflook, ui, etc.
  • Leg de tempeh horizontaal over het midden van de rijst.
  • Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
  • Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
  • Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
paprika feta maki
Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Paprika & feta maki

Totale tijd45 minuten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: sushi
Servings: 4 rollen

Ingrediƫnten

  • 1 bamboe rolmatje
  • 250 gram sushirijst
  • 40 ml rijstazijn
  • 4 norivellen
  • 1 gram paprika
  • 120 gram feta
  • Sojasaus (naar smaak)
  • Wasabi (naar smaak)

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking.
  • Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
  • Laat de sushirijst afkoelen
  • Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
  • Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
  • Snijd de feta en paprika in dunne repen. Leg het daarna horizontaal over het midden van de rijst.
  • Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
  • Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
  • Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*