Wanneer je vegetarische sushi bestelt heb je weinig maar weinig maki opties. Toch zijn er een hele hoop vega sushi maki varianten die je kunt maken. Dus waarom doen we het niet gewoon zelf? Het is niet alleen leuk en vers, maar ook nog eens een (hƩƩl) stuk goedkoper om je eigen veggie sushi te maken!
Hieronder zie je verschillende recepten van hoe je 8 variantien vega en vegan sushi maki kan maken. Het eerste deel is vegetarisch, het laatste deel is veganistisch.
Is zelf vegetarische sushi maken goedkoper?
Ja je moet veel ingrediĆ«nten kopen, maar je bent echt een stuk goedkoper uit wanneer je zelf sushi maakt. Ik zal je de berekeningen besparen, maar ik betaalde ongeveer ā¬15,- voor 4 rollen sushi, wat voor 2 personen is. Dit is ā¬7,50 per persoon. Dan houd je ook nog rijst, rijsazijn en sojasaus over, wat je de volgende keer weer kunt gebruiken. Tel maar uit je winst!
Alvast een voorproefje! Zo kan je vegetarische sushi avond er dan uit zien! Bekijk de foto’s hieronder:
Zeewiersalade maki
Ingrediƫnten
- 1 bamboe rolmatje
- 250 gram sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 4 norivellen
- 200 gram zeewiersalade
- Sojasaus (naar smaak)
- Wasabi (naar smaak)
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
- Laat de sushirijst afkoelen
- Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
- Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
- Leg horizontaal over het midden van de rijst de zeewiersalade
- Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
- Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
- Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
Wortel maki
Ingrediƫnten
- 1 bamboe rolmatje
- 250 gram sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 4 norivellen
- 200 gram (geraspte) wortel
- Sojasaus (naar smaak)
- Wasabi (naar smaak)
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
- Laat de sushirijst afkoelen
- Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
- Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
- Rasp de wortel en leg het horizontaal over het midden van de rijst.
- Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
- Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
- Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
Ei maki
Ingrediƫnten
- 1 bamboe rolmatje
- 250 gram sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 4 norivellen
- 4 eieren
- Sojasaus (naar smaak)
- Wasabi (naar smaak)
- Peper en zout
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
- Laat de sushirijst afkoelen
- Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
- Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
- Roerbak hetĀ eiĀ met peper en zout. Leg het daarna horizontaal over het midden van de rijst.
- Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
- Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
- Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
Avocado & komkommer maki
Ingrediƫnten
- 1 bamboe rolmatje
- 250 gram sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 4 norivellen
- 2 avocado's
- 1 komkommer
- Sojasaus (naar smaak)
- Wasabi (naar smaak)
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
- Laat de sushirijst afkoelen
- Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
- Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
- Snijd de komkommer en avocado in dunne repen. Leg het daarna horizontaal over het midden van de rijst.
- Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
- Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
- Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
Tempeh maki
Ingrediƫnten
- 1 bamboe rolmatje
- 250 gram sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 4 norivellen
- 200 gram tempeh
- Sojasaus (naar smaak)
- Wasabi (naar smaak)
- 1 scheut olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
- Laat de sushirijst afkoelen
- Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
- Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
- Bak de tempeh in wat olijfolie en peper en zout toe. Je kunt meer smaakmakers toevoegen, zoals chilipoeder, knoflook, ui, etc.
- Leg de tempeh horizontaal over het midden van de rijst.
- Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
- Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
- Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.
Paprika & feta maki
Ingrediƫnten
- 1 bamboe rolmatje
- 250 gram sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 4 norivellen
- 1 gram paprika
- 120 gram feta
- Sojasaus (naar smaak)
- Wasabi (naar smaak)
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Voeg daarna de rijstazijn en een snuf zout toe.
- Laat de sushirijst afkoelen
- Leg het norivel met de ruwe kant naar boven op het bamboematje.
- Verspreid 1/4 van de sushirijst over het norivel. Laat wel aan de bovenkant 2 centimeter over.
- Snijd de feta en paprika in dunne repen. Leg het daarna horizontaal over het midden van de rijst.
- Maak het lege stuk norivel nat. Rol de sushi op en druk hem stevig aan. Herhaal dit vier keer met de andere norivellen.
- Snijd de sushi met een kartelmes in maki stukken.
- Serveer de sushi met sojasaus en wasabi.