Home » Reviews » Review: verspakket courgettesoep van de Albert Heijn

Review: verspakket courgettesoep van de Albert Heijn

Deel dit artikel

Op mijn blog worden regelmatig verspakketten getest, en dan met name soepen. Bekijk hier alle reviews van verspakketten. Toen ik het verspakket courgettesoep van de Albert Heijn zag, kon ik dan ook niet geloven dat ik deze nog nooit getest had. In dit artikel deel ik hoe je zo’n pakket bereidt en wat ik ervan vind.

Het pakket is voor 6 personen en de bereiding duurt volgens de verpakking 30 minuten.

courgettesoep ingrediënten
courgette soep albert heijn

Ingrediënten

In het pakket zitten de volgende producten:

  • 3 courgettes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • Tijm
  • 2 groentebouillonblokjes

Wat moet je zelf nog toevoegen?

  • 2 el olijfolie
  • 1 liter water
  • Peper
tijm

De bereiding

  1. Maak de groenten schoon.
  2. Rasp een halve courgette op een grove rasp, zet de geraspte courgette apart.
  3. Snijd de overbleven 2.5 courgette en de bleekselderij in stukjes.
  4. Snipper de uien en snij de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  5. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op lage temperatuur.
  6. Voeg de stukjes courgette, bleekselderij en tijm toe en bak al roerend 5 minuten mee op middelhoge temperatuur.
  7. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10 minuten zacht koken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender: ik gebruik deze keukenmachine/blender).
  9. Voeg de geraspte courgette toe aan de soep en laat voor het serveren even warm worden.
  10. Voeg naar smaak peper toe.
  11. Tip: serveer de soep met ringetjes bosui, focacciacroutons met knoflook en/of kleine bolletjes verse geitenkaas.

Mijn mening

Ik vond het weer een een topper. De soep is lekker en is daarnaast makkelijk te maken. De knoflook, ui, groentebouillon en tijm geven de soep genoeg smaak. Het enige wat ik aan het recept veranderd heb, is dat ik in plaats van normale peper, vier seizoenen peper heb gebruikt. Dit vind ik sowieso een aanrader bij veel recepten.

Als ik een nadeel moet noemen, is het dat de soep best wel dun is. Ik hou zelf wat meer van dikkere soepen. Dit kun je simpel oplossen door minder water toe te voegen of anders naderhand de soep wat langer door te laten koken.

Een deel van de soep heb ik naar m’n moeder gebracht, omdat het wat te veel voor mij was. Zij (en haar vriend) vonden het ook een succes. Zeker het proberen waard dus!

courgettesoep AH

Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je het product bestelt.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*