Home » Recepten » Zelf mueslirepen maken met 4 ingrediënten

Zelf mueslirepen maken met 4 ingrediënten

Ben je op zoek naar een gezond en simpel tussendoortje, waar weinig ingrediënten voor nodig zijn? Deze mueslirepen zijn helemaal vegan en zijn super gemakkelijk om te maken, omdat ze maar vier ingrediënten bevatten en niet in de oven hoeven. Ze bevatten genoeg vezels en gezonde ingrediënten om het een verantwoord tussendoortje te noemen.

Wat heb je nodig voor tien stuks?

  • 100 gram pure chocolade
  • 120 gram walnoten
  • 250 gram dadels
  • 33 gram havervlokken

De bereiding

Bij het maken van deze mueslirepen heb je geen oven of keukenapparaten nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de pure chocolade, walnoten en dadels in kleine stukken snijden. Hoe klein dat ongeveer moet zijn zie je op de foto’s hieronder. Dit doe je in een bak en je voegt de havervlokken erbij. Hierna kneed je alles door elkaar. Dit kan met de hand of met een mixer. Je krijgt dan langzaam een grote bal ‘deeg’. Is het deeg nog wat droog? Voeg dan wat water toe. Daarna verdeel je het deeg in kleine repen.

That’s it! Je kunt de mueslirepen in de koelkast bewaren. Het is een gezond tussendoortje voor elk moment van de dag. Ze bevatten veel vezels en zijn volledig veganistisch. Succes!

mueslirepen recept ingrediënten
mueslirepen ingrediënten
gezonde mueslirepen recept

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*