Home » Recepten » Zelf vegetarische pizza maken

Zelf vegetarische pizza maken

Deel dit artikel

Waarom zou je een kant-en-klare pizza in de oven gooien als je er ook zelf een kan maken? Wanneer je een pizza zelf belegt, kun je eindeloos variëren, en de lekkerste combinaties maken.

Pizza is en blijft een gemaksmaaltijd, dus laten we het niet al te moeilijk maken. Daarom is dit een recept waarbij je wel een kant-en-klare bodem gebruikt. Uiteraard kun je deze ook zelf maken, zoals uit dit recept van Laura’s Bakery.

Het zelf beleggen van een pizza is toch echt anders dan een diepvriespizza, waardoor het toch een receptje waard is. De combinatie van de saus, mozzarella, groenten en pesto waren perfect! Voor vega’s is het echt een aanrader om je pizza eens helemaal zelf te beleggen met de lekkerste vega combinaties.

recept vegetarische pizza

Zelf vegetarische pizza maken

Recept voor een lekkere en simpele vega pizza!
5 van 1 stem
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 grote rol pizzadeeg (zoals deze)
  • 1 pakje tomatenfrito (met Basilicum!)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 tomaat
  • 1 gele paprika

Instructies
 

  • Rol de pizza uit op de ovenplaat. Als het goed is zit hier bakpapier bij.
  • Verspreid het grootste deel van de Heinz tomatenfrito uit over het deeg. Waarschijnlijk is het hele pakje net wat te veel, maar het is ook een kwestie van smaak hoeveel saus je lekker vindt.
  • Snijd de mozzarella in plakken en leg dit op de pizza.
  • Snijd ook tomaten en paprika in dunne plakken en leg dit op de pizza.
  • Verspreid met een theelepel de pesto uit over de pizza.
  • Bak de pizza 20-30 minuten af in de oven, maar houd hem vooral goed in de gaten! De pizza is klaar als de randen van het deeg en de mozzarella goudbruin zijn.
  • Je zelfgemaakte vegetarische pizza is klaar! Eet smakelijk!
Trefwoord pizza
recept vegetarische pizza
vegetarische pizza maken